Strony

niedziela, 8 października 2017

Faszerowane jesienne papryki

Nie macie pomysłu na jutrzejszy obiad ?
Może skusicie się na jesienne papryki ?
Faszerowane dynią, mięsem, ryżem, kurkami i jeszcze innymi dodatkami.
Idealne na jesienny obiad lub ciepłą kolację.


6 czerwonych papryk

farsz :
300 g dyni
200 g kurek ( blanszowanych )
3 szk ugotowanego ryżu
300 g wieprzowego mięsa
100 g pora
1/2 czerwonej papryki
1/2 puszki kukurydzy
100 g żółtego sera
sól do smaku
pieprz do smaku
papryka ostra do smaku

Papryki umyć i wydrążyć gniazda nasienne.
Do miski wrzucić ryż, kurki, pokrojonego pora oraz dynię, paprykę także pokrojoną, zmielone wcześniej mięso, starty ser i pozostałe składniki i wymieszać farsz.
Gotowym farszem napełnić papryki, umieścić je w naczyniu żaroodpornym i piec około godziny do miękkości papryk.
Podawać na gorąco na przykład z pieczywem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i zachęcam do korzystania z przepisów.
Jednocześnie będzie mi miło jak skorzystasz z przepisów i podeślesz fotkę swojego wykonania danej potrawy a ja umieszczę ją w albumie na blogu i Fb.
Abym wiedziała o Twoich odwiedzinach zostaw komentarz ( uprzedzam, że anonimowe komentarze nie będą akceptowane, więc podpisz się proszę pod komentarzem. Nie ważne czy będzie pozytywny czy negatywny - po prostu chcę wiedzieć kto jest autorem komentarza ).
Zapraszam do odwiedzin.