Ja wzbogaciłam je o nutkę ostrości czyli dodałam tabasco.
Jeszcze ich nie próbowałam bo muszą się przegryźć.
Zalewa miała fajny smak więc ogórki będą dobre.
I możecie wykorzystać ogórki większe, nie muszą być małe.
Ogórki w musztardzie i tabasco
Ogórki w musztardzie i tabasco - składniki
ok. 3 kg większych ogórków
1,5 l wody
1 szk cukru
1 szk octu
sól do smaku
2 łyżki musztardy stołowej ( lub sarepskiej )
2,5 łyżki tabasco
Ogórki w musztardzie i tabasco - przygotowanie
Ogórki umyć, obrać i pokroić na ćwiartki.
Usunąć gniazda nasienne i pokroić jeszcze na połówki.
Nałożyć ogórki do słoików.
Składniki zalewy zagotować i zalać nią ogórki.
Zakręcić słoiki i pasteryzować 10 minut od zagotowania wody w garnku.
Wystudzone słoiki z ogórkami przechowywać w chłodnym miejscu.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za odwiedziny i zachęcam do korzystania z przepisów.
Jednocześnie będzie mi miło jak skorzystasz z przepisów i podeślesz fotkę swojego wykonania danej potrawy a ja umieszczę ją w albumie na blogu i Fb.
Abym wiedziała o Twoich odwiedzinach zostaw komentarz ( uprzedzam, że anonimowe komentarze nie będą akceptowane, więc podpisz się proszę pod komentarzem. Nie ważne czy będzie pozytywny czy negatywny - po prostu chcę wiedzieć kto jest autorem komentarza ).
Zapraszam do odwiedzin.