Ciasto marchewkowe to jedno z ciast jesieni. Można je oczywiście piec przez cały rok, ale jesienią smakuje jakoś inaczej. Jest bardzo proste do przygotowania i nawet nie potrzeba robota czy miksera, wystarczy tak zwana rózga. Fajny pomysł do przemycenia dzieciom warzyw.
Ciasto marchewkowe
Ciasto marchewkowe - składniki
3 jajka M
2 duże marchewki
2 solidna garść orzechów włoskich i laskowych
80 g cukru
2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
1 płaska łyżeczka cynamonu
1/2 łyżeczki gałki muszkatołowej
180 g mąki tortowej
150 g oleju rzepakowego
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za odwiedziny i zachęcam do korzystania z przepisów.
Jednocześnie będzie mi miło jak skorzystasz z przepisów i podeślesz fotkę swojego wykonania danej potrawy a ja umieszczę ją w albumie na blogu i Fb.
Abym wiedziała o Twoich odwiedzinach zostaw komentarz ( uprzedzam, że anonimowe komentarze nie będą akceptowane, więc podpisz się proszę pod komentarzem. Nie ważne czy będzie pozytywny czy negatywny - po prostu chcę wiedzieć kto jest autorem komentarza ).
Zapraszam do odwiedzin.