Bardzo prosta w przygotowaniu babka z masą marcepanową. Wystarczy wszystko dobrze wymieszać, upiec i polać lukrem. Idealna do kawy czy herbaty.
Babka marcepanowa
200 g masy marcepanowej
3 jajka
5 łyżek gęstej śmietany
2/3 szk oleju
3 łyżki cukru
1 łyżka domowego cukru waniliowego
2 szk mąki tortowej
2 czubata łyżeczka proszku do pieczenia
2 łyżki kakao
Lukier
Dowolna posypka
Formę 25x 12 wyłożyć papierem do pieczenia.
Masę pokroić i wrzucić do miski.
Wbić jajka i blenderem dokładnie zmiksować.
Dodać pozostałe składniki i połączyć ze sobą.
Wyłożyć masę do formy zostawiając trochę.
Dodać do niej kakao, wymieszać i wyłożyć na ciasto jasne.
Patyczkiem do szaszłyków przemieszać przez środek wzdłuż blaszki.
Babkę piec około 50 minut w 180 stopniach do suchego patyczka.
Upieczoną babkę przestudzić, przygotować lukier i polać nim babkę.
Posypać posypką.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za odwiedziny i zachęcam do korzystania z przepisów.
Jednocześnie będzie mi miło jak skorzystasz z przepisów i podeślesz fotkę swojego wykonania danej potrawy a ja umieszczę ją w albumie na blogu i Fb.
Abym wiedziała o Twoich odwiedzinach zostaw komentarz ( uprzedzam, że anonimowe komentarze nie będą akceptowane, więc podpisz się proszę pod komentarzem. Nie ważne czy będzie pozytywny czy negatywny - po prostu chcę wiedzieć kto jest autorem komentarza ).
Zapraszam do odwiedzin.