Mój młodszy synek uwielbia ser. Ostatnio nie za bardzo ma apetyt na mięsko. Do tradycyjnych mielonych dodałam serek topiony. Kamilek zajadał kotleciki z apetytem. I mam już na Niego sposób.
składniki :
500 g mięsa gulaszowego wieprzowego
200 g serka topionego ( użyłam Gouda )
1 cebula
2 ząbki czosnku
2 jajka
150 g suchej bułki
2 szk mleka
sól do smaku
pieprz kolorowy do smaku
przyprawa ognisty smok do smaku
bułka tarta do obtaczania kotletów
olej do smażenia
sposób przygotowania :
Bułkę namoczyć w mleku, po czym ją odcisnąć.
Mięso, serek, cebulę, czosnek i bułkę zmielić maszynką do mięsa.
Do zmielonych składników dodać jajka i przyprawy i wyrobić masę.
Formować okrągłe kotlety, panierować je bułce tartej i smażyć na oleju na złoty kolor z obu stron.
Podawać np. z ziemniakami i dowolną surówką.
czwartek, 26 kwietnia 2012
4 komentarze:
Dziękuję za odwiedziny i zachęcam do korzystania z przepisów.
Jednocześnie będzie mi miło jak skorzystasz z przepisów i podeślesz fotkę swojego wykonania danej potrawy a ja umieszczę ją w albumie na blogu i Fb.
Abym wiedziała o Twoich odwiedzinach zostaw komentarz ( uprzedzam, że anonimowe komentarze nie będą akceptowane, więc podpisz się proszę pod komentarzem. Nie ważne czy będzie pozytywny czy negatywny - po prostu chcę wiedzieć kto jest autorem komentarza ).
Zapraszam do odwiedzin.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Pyszności:-)
OdpowiedzUsuńBardzo fajny sposób na mielone:) Moje młodsze diecko bardzo je lubi więc na pewno wypróbuję taki sposób na nie:)
OdpowiedzUsuńpomysłowe te twoje mielone.
OdpowiedzUsuńKotleciki wyglądają pysznie, a stronka wiosennie :)
OdpowiedzUsuńCóż chcieć więcej?