składniki :
5 ząbków czosnku
5 łyżek pikantnego ketchupu
6 łyżek majonezu
sól do smaku
pieprz kolorowy do smaku
1 szczypta cukru
3 szczypty przyprawy mix chili Scotch Bonnet
sposób przygotowania :
Ząbki czosnku obrać z łupinek.
Obrane przecisnąć do miseczki przez praskę do czosnku.
Dodać ketchup i majonez oraz przyprawy.
Dokładnie wymieszać ze sobą składniki dipu.
Gotowy dip odstawić na 10 minut do przegryzienia się smaków.
Podawać do jaj, wędlin czy też sałatek.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za odwiedziny i zachęcam do korzystania z przepisów.
Jednocześnie będzie mi miło jak skorzystasz z przepisów i podeślesz fotkę swojego wykonania danej potrawy a ja umieszczę ją w albumie na blogu i Fb.
Abym wiedziała o Twoich odwiedzinach zostaw komentarz ( uprzedzam, że anonimowe komentarze nie będą akceptowane, więc podpisz się proszę pod komentarzem. Nie ważne czy będzie pozytywny czy negatywny - po prostu chcę wiedzieć kto jest autorem komentarza ).
Zapraszam do odwiedzin.