1 op okrągłych suchych wafli mini
200 g śmietany kremówki
2 łyżki nutelli
1 łyżka cukru
300 g dżemu brzoskwiniowego
maliny do dekoracji
Śmietanę ubić z cukrem, pod koniec ubijania dodać nutellę i na wolnych obrotach połączyć ją ze śmietaną.
Na pierwszy wafelek nałożyć masę śmietanową, przykryć wafelkiem.
Następnie nałożyć łyżkę dżemu i znowu przykryć wafelkiem.
Znowu nałożyć warstwę śmietany, wafelek i znowu dżem.
Na koniec wierzch i boki torcików posmarować masą śmietanową i wyrównać brzegi.
Udekorować np. maliną i bazylią lub melisą.
200 g śmietany kremówki
2 łyżki nutelli
1 łyżka cukru
300 g dżemu brzoskwiniowego
maliny do dekoracji
Śmietanę ubić z cukrem, pod koniec ubijania dodać nutellę i na wolnych obrotach połączyć ją ze śmietaną.
Na pierwszy wafelek nałożyć masę śmietanową, przykryć wafelkiem.
Następnie nałożyć łyżkę dżemu i znowu przykryć wafelkiem.
Znowu nałożyć warstwę śmietany, wafelek i znowu dżem.
Na koniec wierzch i boki torcików posmarować masą śmietanową i wyrównać brzegi.
Udekorować np. maliną i bazylią lub melisą.
prosto, ale za to jak smacznie! fajne te torciki! :-)
OdpowiedzUsuńGenialne w swej prostocie. Muszę kupić wafelki :)
OdpowiedzUsuńdziękuję Magdo i Gin :)
OdpowiedzUsuń