3 gruszki ( twardawe )
250 g mąki torowej
50 g mąki żytniej typ 720
3 łyżki cukru
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1 jajko
2 łyżki jogurtu greckiego
1/3 szk mleka
125 ml oleju
250 g mąki torowej
50 g mąki żytniej typ 720
3 łyżki cukru
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1 jajko
2 łyżki jogurtu greckiego
1/3 szk mleka
125 ml oleju
Piekarnik nastawić na temperaturę 175 stopni a blachę do babeczek wyłożyć foremkami lub papilotkami.
Gdy piekarnik się nagrzewa przygotować ciasto na babeczki.
Gruszki umyć, obrać, usunąć gniazda nasienne i pokroić w kostkę.
Do jednej miski wlać olej, wbić jajko, dodać mleko i jogurt grecki i wymieszać.
Do drugiej miski wsypać obie mąki, cukier i proszek do pieczenia i wymieszać.
Następnie wrzucić pokrojone gruszki i znowu wymieszać.
Suche składniki wsypać do płynnej masy i wymieszać gęste ciasto.
Foremki napełnić ciastem i blachę wstawić do nagrzanego piekarnika.
Babeczki piec 25 minut.
Gdy piekarnik się nagrzewa przygotować ciasto na babeczki.
Gruszki umyć, obrać, usunąć gniazda nasienne i pokroić w kostkę.
Do jednej miski wlać olej, wbić jajko, dodać mleko i jogurt grecki i wymieszać.
Do drugiej miski wsypać obie mąki, cukier i proszek do pieczenia i wymieszać.
Następnie wrzucić pokrojone gruszki i znowu wymieszać.
Suche składniki wsypać do płynnej masy i wymieszać gęste ciasto.
Foremki napełnić ciastem i blachę wstawić do nagrzanego piekarnika.
Babeczki piec 25 minut.
Ja robiłam cynamonowiec z gruszkami i wyszedł pyszny :)
OdpowiedzUsuńNa pewno, ciasta z owocami są pyszne :)
Usuńgruszkowe też robiłam, jednak odrobinę inne
OdpowiedzUsuńale pyszności wymyślasz:))))
OdpowiedzUsuńAga przy trzech facetach w domu trzeba kombinować :)
Usuń