piątek, 31 sierpnia 2012

Pekinka z kukurydzą pomidorem i cebulą

                    Pekinka fajnie smakuje z różnymi dodatkami i wcale nie musi ich być dużo. dzisiaj z kukurydza, pomidorem i cebulą i było smacznie.


1/2 średniej kapusty pekińskiej
1/2 puszki kukurydzy
2 czerwone cebule ( średnie )
1 pomidor ( duży )
1 łyżeczka zielonej czubrycy
sól do smaku
pieprz do smaku
cukier do smaku
ocet ryżowy do smaku
5 łyżek oleju ryżowego

Kapustę poszatkować.
Cebule obrać, umyć i pokroić w sporą kostkę.
Pomidora umyć i także pokroić go w kostkę.
Kukurydzę odsączyć z zalewy.
Wszystkie te składniki wrzucić do miski, dodać wszystkie przyprawy i wymieszać surówkę.
Podawać po około 10 minutach.

1 komentarz:

Dziękuję za odwiedziny i zachęcam do korzystania z przepisów.
Jednocześnie będzie mi miło jak skorzystasz z przepisów i podeślesz fotkę swojego wykonania danej potrawy a ja umieszczę ją w albumie na blogu i Fb.
Abym wiedziała o Twoich odwiedzinach zostaw komentarz ( uprzedzam, że anonimowe komentarze nie będą akceptowane, więc podpisz się proszę pod komentarzem. Nie ważne czy będzie pozytywny czy negatywny - po prostu chcę wiedzieć kto jest autorem komentarza ).
Zapraszam do odwiedzin.