Kolejna propozycja przemycenia warzyw dzieciom. Cukinię dodałam do kotletów rybnych.
500 g fileta z mintaja ( po rozmrożeniu )
150 g cukinii
1 duża cebula
5 łyżek bułki tartej
2 jajka
sól do smaku
pieprz do smaku
olej do smażenia
bułka tarta do panierowania
Rozmrożonego i osuszonego mintaja zmielić maszynka do mięsa na drobnym sicie.
Cukinię obrać ze skóry i zmielić, cebulę obrać, umyć i także zmielić.
Do zmielonych składników wbić jajka, dodać bułkę tartą oraz sól i pieprz i wymieszać masę.
Z gotowej masy formować kotlety ( mogą być okrągłe lub owalne ), obtaczać je w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor z obu stron.
piątek, 31 sierpnia 2012
2 komentarze:
Dziękuję za odwiedziny i zachęcam do korzystania z przepisów.
Jednocześnie będzie mi miło jak skorzystasz z przepisów i podeślesz fotkę swojego wykonania danej potrawy a ja umieszczę ją w albumie na blogu i Fb.
Abym wiedziała o Twoich odwiedzinach zostaw komentarz ( uprzedzam, że anonimowe komentarze nie będą akceptowane, więc podpisz się proszę pod komentarzem. Nie ważne czy będzie pozytywny czy negatywny - po prostu chcę wiedzieć kto jest autorem komentarza ).
Zapraszam do odwiedzin.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Mogą być pyszne:)
OdpowiedzUsuńSą, polecam :)
Usuń