Kolejna propozycja przemycenia warzyw dzieciom. Cukinię dodałam do kotletów rybnych.
500 g fileta z mintaja ( po rozmrożeniu )
150 g cukinii
1 duża cebula
5 łyżek bułki tartej
2 jajka
sól do smaku
pieprz do smaku
olej do smażenia
bułka tarta do panierowania
Rozmrożonego i osuszonego mintaja zmielić maszynka do mięsa na drobnym sicie.
Cukinię obrać ze skóry i zmielić, cebulę obrać, umyć i także zmielić.
Do zmielonych składników wbić jajka, dodać bułkę tartą oraz sól i pieprz i wymieszać masę.
Z gotowej masy formować kotlety ( mogą być okrągłe lub owalne ), obtaczać je w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor z obu stron.
Mogą być pyszne:)
OdpowiedzUsuńSą, polecam :)
Usuń