1/2 średniej kapusty pekińskiej
1/2 puszki kukurydzy
2 czerwone cebule ( średnie )
1 pomidor ( duży )
1 łyżeczka zielonej czubrycy
sól do smaku
pieprz do smaku
cukier do smaku
ocet ryżowy do smaku
5 łyżek oleju ryżowego
Kapustę poszatkować.
Cebule obrać, umyć i pokroić w sporą kostkę.
Pomidora umyć i także pokroić go w kostkę.
Kukurydzę odsączyć z zalewy.
Wszystkie te składniki wrzucić do miski, dodać wszystkie przyprawy i wymieszać surówkę.
Podawać po około 10 minutach.
1/2 puszki kukurydzy
2 czerwone cebule ( średnie )
1 pomidor ( duży )
1 łyżeczka zielonej czubrycy
sól do smaku
pieprz do smaku
cukier do smaku
ocet ryżowy do smaku
5 łyżek oleju ryżowego
Kapustę poszatkować.
Cebule obrać, umyć i pokroić w sporą kostkę.
Pomidora umyć i także pokroić go w kostkę.
Kukurydzę odsączyć z zalewy.
Wszystkie te składniki wrzucić do miski, dodać wszystkie przyprawy i wymieszać surówkę.
Podawać po około 10 minutach.
Pycha, pewnie niedługo zrobię :)
OdpowiedzUsuń