Strony

poniedziałek, 10 września 2012

Roladki z pastą brokułową

                        Było puree brokułowe to teraz czas na roladki z pastą brokułową zieloną jak Shrek.


  • 3 kotlety ze schabu ( po 150 g )
  • 400 g ugotowanego w osolonej wodzie brokuła
  • pieprz kolorowy do smaku
  • curry do smaku
  • sól do smaku
  • 2 szczypty czosnku granulowanego
  • 3 jajka
  • bułka tarta do panierowania
  • olej do smażenia
PRZYGOTOWANIE:
Kotlety ze schabu umyć, osuszyć i rozbić tłuczkiem do mięsa. Oprószyć solą i pieprzem. Ugotowanego brokuła rozgnieść tłuczkiem do mięsa, doprawić do smaku pieprzem, czosnkiem i curry i wymieszać pastę. Podzielić ją na trzy części. Rozbite kotlety rozłożyć na desce, rozsmarować po nich po porcji pasty i zawinąć roladki. Jajka rozmieszać z sola i pieprzem a bułkę tartą wsypać do osobnego naczynia do panierowania. Każdą roladkę obtoczyć w bułce tartej, następnie zanurzyć w jajku i ponownie panierować w bułce tartej. Na patelnię wlać olej i smażyć na nim roladki z obu stron na złoty kolor.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i zachęcam do korzystania z przepisów.
Jednocześnie będzie mi miło jak skorzystasz z przepisów i podeślesz fotkę swojego wykonania danej potrawy a ja umieszczę ją w albumie na blogu i Fb.
Abym wiedziała o Twoich odwiedzinach zostaw komentarz ( uprzedzam, że anonimowe komentarze nie będą akceptowane, więc podpisz się proszę pod komentarzem. Nie ważne czy będzie pozytywny czy negatywny - po prostu chcę wiedzieć kto jest autorem komentarza ).
Zapraszam do odwiedzin.