- 3 kotlety ze schabu ( po 150 g )
- 400 g ugotowanego w osolonej wodzie brokuła
- pieprz kolorowy do smaku
- curry do smaku
- sól do smaku
- 2 szczypty czosnku granulowanego
- 3 jajka
- bułka tarta do panierowania
- olej do smażenia
Kotlety ze schabu umyć, osuszyć i rozbić tłuczkiem do mięsa. Oprószyć
solą i pieprzem. Ugotowanego brokuła rozgnieść tłuczkiem do mięsa,
doprawić do smaku pieprzem, czosnkiem i curry i wymieszać pastę.
Podzielić ją na trzy części. Rozbite kotlety rozłożyć na desce,
rozsmarować po nich po porcji pasty i zawinąć roladki. Jajka rozmieszać z
sola i pieprzem a bułkę tartą wsypać do osobnego naczynia do
panierowania. Każdą roladkę obtoczyć w bułce tartej, następnie zanurzyć w
jajku i ponownie panierować w bułce tartej. Na patelnię wlać olej i
smażyć na nim roladki z obu stron na złoty kolor.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za odwiedziny i zachęcam do korzystania z przepisów.
Jednocześnie będzie mi miło jak skorzystasz z przepisów i podeślesz fotkę swojego wykonania danej potrawy a ja umieszczę ją w albumie na blogu i Fb.
Abym wiedziała o Twoich odwiedzinach zostaw komentarz ( uprzedzam, że anonimowe komentarze nie będą akceptowane, więc podpisz się proszę pod komentarzem. Nie ważne czy będzie pozytywny czy negatywny - po prostu chcę wiedzieć kto jest autorem komentarza ).
Zapraszam do odwiedzin.