Strony

poniedziałek, 26 listopada 2012

Pasta rybno jajeczna

                                    Na kolację polecam pastę rybno jajeczną oczywiście dla lubiących takie połączenia. Do pasty pieczywo i masełko i mamy super jedzonko. Tu troszkę się zabawiłam i podałam pastę na gwiazdkach chlebowych, które wycięłam foremkami do ciastek.


  • 5 jajek ugotowanych na twardo
  • 1 wędzona makrela
  • 1/2 pęczka szczypiorku
  • 5 plasterków pora ( jasna część )
  • 15 g kiełków rzodkiewki
  • 3 małe ogórki konserwowe
  • 3 łyżki majonezu
  • sól morska do smaku
  • pieprz kolorowy do smaku
PRZYGOTOWANIE:
Przygotować miskę. Z makreli usunąć skórę, kręgosłup i wszystkie ości po czym rozdrobnić ją widelcem. Ugotowane jajka obrać i pokroić za pomocą siatki do warzyw a szczypiorek posiekać. Pora i ogórki pokroić w kostkę. Wszystkie składniki umieścić w przygotowanej misce, dodać kiełki i przyprawy oraz majonez i wymieszać pastę. Podawać z pieczywem posmarowanym masłem. Można udekorować rzodkiewką i natką pietruszki oraz kiełkami.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i zachęcam do korzystania z przepisów.
Jednocześnie będzie mi miło jak skorzystasz z przepisów i podeślesz fotkę swojego wykonania danej potrawy a ja umieszczę ją w albumie na blogu i Fb.
Abym wiedziała o Twoich odwiedzinach zostaw komentarz ( uprzedzam, że anonimowe komentarze nie będą akceptowane, więc podpisz się proszę pod komentarzem. Nie ważne czy będzie pozytywny czy negatywny - po prostu chcę wiedzieć kto jest autorem komentarza ).
Zapraszam do odwiedzin.