- 5 jajek
- 2 kabanosy dębowe
- 1 duża cebula
- 1/2 czerwonej papryki
- sól do smaku
- pieprz kolorowy do smaku
- ostra papryka do smaku
- 2 szczypty czosnku granulowanego
- 2 łyżki masła
- PRZYGOTOWANIE:
Na patelni roztopić masło. Kabanosy pokroić na plasterki i wrzucić na patelnię po czym podsmażyć. Cebulę obrać, umyć i pokroić w piórka a paprykę w kostkę. Po pokrojeniu dodać do kabanosów i dalej smażyć aż cebula będzie zeszklona. Doprawić przyprawami i przemieszać. Jajka wybić do miski, mocno rozbełtać i wylać na podsmażone składniki. Patelnie zakryć pokrywką i smażyć kilka minut do momentu aż jajka się zetną. Gdy będą gotowe zdjąć pokrywkę, zdjąć patelnię z ognia. Na patelnię położyć duży talerz i uważając aby się nie poparzyć odwrócić na drugą stronę. Jajeczna alla pizza znajdzie się na talerzu. Podawać na gorąco ale również dobrze smakuje na zimno.
wtorek, 18 grudnia 2012
Jajeczna alla pizza
Na śniadanie super pomysł. Odmienione jajka w kolorowej wersji w formie pizzy. Do tego pyszne chrupkie pieczywko. A pieczywko mam dzięki firmie Granex i mogę je zajadać. Co prawda zapas już się kończy ale warto poszperać w sklepach i sobie takie pieczywko kupić.
4 komentarze:
Dziękuję za odwiedziny i zachęcam do korzystania z przepisów.
Jednocześnie będzie mi miło jak skorzystasz z przepisów i podeślesz fotkę swojego wykonania danej potrawy a ja umieszczę ją w albumie na blogu i Fb.
Abym wiedziała o Twoich odwiedzinach zostaw komentarz ( uprzedzam, że anonimowe komentarze nie będą akceptowane, więc podpisz się proszę pod komentarzem. Nie ważne czy będzie pozytywny czy negatywny - po prostu chcę wiedzieć kto jest autorem komentarza ).
Zapraszam do odwiedzin.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
A gdzie zdjęcie jajecznicy?
OdpowiedzUsuńMała kuchareczko a czy tu jest mowa o jajecznicy ? Nie, przepis jest na jajeczną alla pizzę co widać na zdjęciu :)
UsuńPycha! zrobiłam się głodna..
OdpowiedzUsuńdziękuję :)
Usuń