- 5 jajek
- 2 kabanosy dębowe
- 1 duża cebula
- 1/2 czerwonej papryki
- sól do smaku
- pieprz kolorowy do smaku
- ostra papryka do smaku
- 2 szczypty czosnku granulowanego
- 2 łyżki masła
- PRZYGOTOWANIE:
Na patelni roztopić masło. Kabanosy pokroić na plasterki i wrzucić na patelnię po czym podsmażyć. Cebulę obrać, umyć i pokroić w piórka a paprykę w kostkę. Po pokrojeniu dodać do kabanosów i dalej smażyć aż cebula będzie zeszklona. Doprawić przyprawami i przemieszać. Jajka wybić do miski, mocno rozbełtać i wylać na podsmażone składniki. Patelnie zakryć pokrywką i smażyć kilka minut do momentu aż jajka się zetną. Gdy będą gotowe zdjąć pokrywkę, zdjąć patelnię z ognia. Na patelnię położyć duży talerz i uważając aby się nie poparzyć odwrócić na drugą stronę. Jajeczna alla pizza znajdzie się na talerzu. Podawać na gorąco ale również dobrze smakuje na zimno.
Strony
▼
wtorek, 18 grudnia 2012
Jajeczna alla pizza
Na śniadanie super pomysł. Odmienione jajka w kolorowej wersji w formie pizzy. Do tego pyszne chrupkie pieczywko. A pieczywko mam dzięki firmie Granex i mogę je zajadać. Co prawda zapas już się kończy ale warto poszperać w sklepach i sobie takie pieczywko kupić.
4 komentarze:
Dziękuję za odwiedziny i zachęcam do korzystania z przepisów.
Jednocześnie będzie mi miło jak skorzystasz z przepisów i podeślesz fotkę swojego wykonania danej potrawy a ja umieszczę ją w albumie na blogu i Fb.
Abym wiedziała o Twoich odwiedzinach zostaw komentarz ( uprzedzam, że anonimowe komentarze nie będą akceptowane, więc podpisz się proszę pod komentarzem. Nie ważne czy będzie pozytywny czy negatywny - po prostu chcę wiedzieć kto jest autorem komentarza ).
Zapraszam do odwiedzin.
A gdzie zdjęcie jajecznicy?
OdpowiedzUsuńMała kuchareczko a czy tu jest mowa o jajecznicy ? Nie, przepis jest na jajeczną alla pizzę co widać na zdjęciu :)
UsuńPycha! zrobiłam się głodna..
OdpowiedzUsuńdziękuję :)
Usuń