wtorek, 19 lutego 2013

Chlebowo jajeczne grzanki

                   A to zwykłe grzanki ale w takiej nowocześniejsze wersji. Myślę, że tak wykonane są bardziej apetyczne i zwłaszcza dzieci chętniej je zjedzą.

  • Na jedną osobę :
  • 2 kromki chleba
  • 1 duże jajko
  • 1 czubata łyżka posiekanego szczypiorku
  • 1 czubata łyżka drobno startego żółtego sera
  • 2 łyżki mleka
  • sól do smaku
  • pieprz czarny do smaku
  • chili do smaku
  • 1 łyżka masła
 PRZYGOTOWANIE:
Z kromek chleba wyjąć środek i pokroić go w drobną kostkę. Wrzucić go do miseczki, dodać ser, szczypior, jajko i mleko oraz przyprawy i wymieszać farsz. Na patelni roztopić masło i położyć chlebowe obręcze. Jedną stronę lekko podsmażyć i obrócić. W środek obręczy nałożyć nadzienie i smażyć na złoty kolor. Gdy jedna strona się zarumieni obrócić grzanki na drugą stronę i dalej smażyć do zrumienienia. Po usmażeniu nadmiar tłuszczu odsączyć na ręczniku papierowym i podawać na gorąco.

2 komentarze:

Dziękuję za odwiedziny i zachęcam do korzystania z przepisów.
Jednocześnie będzie mi miło jak skorzystasz z przepisów i podeślesz fotkę swojego wykonania danej potrawy a ja umieszczę ją w albumie na blogu i Fb.
Abym wiedziała o Twoich odwiedzinach zostaw komentarz ( uprzedzam, że anonimowe komentarze nie będą akceptowane, więc podpisz się proszę pod komentarzem. Nie ważne czy będzie pozytywny czy negatywny - po prostu chcę wiedzieć kto jest autorem komentarza ).
Zapraszam do odwiedzin.