środa, 13 lutego 2013

Mielone z pieczarkami i jaglaną kaszą

                        A to coś dla tych co nie lubią kaszy jaglanej. Jak wiadomo kasza jest zdrowa i wpadłam na pomysł aby do kotletów mielonych dodać właśnie kaszę. Do tego pieczarki i kotleciki wyszły super. Niby zwykłe a jednak inne.

  • 400 g łopatki wieprzowej
  • 1 szk ugotowanej kaszy jaglanej ( zimnej )
  • 1 średnia cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 pęczek szczypiorku
  • 2 jajka
  • 3 łyżki bułki tartej
  • 6 pieczarek
  • sól do smaku
  • pieprz czarny do smaku
  • Dodatkowo :
  • bułka tarta do panierowania
  • olej do smażenia
 PRZYGOTOWANIE:
Mięso zmielić na drobnym sitku. Cebulę i pieczarki po oczyszczeniu pokroić w kostkę a czosnek przecisnąć przez praskę. Szczypior posiekać. Wszystkie składniki na kotlety umieścić w misce, dodać przyprawy i wyrobić masę. Na patelni rozgrzać olej. Z masy formować okrągłe kotlety, panierować w bułce tartej i smażyć na złoto brązowy kolor z obu stron. Podawać a dowolnymi dodatkami.

1 komentarz:

Dziękuję za odwiedziny i zachęcam do korzystania z przepisów.
Jednocześnie będzie mi miło jak skorzystasz z przepisów i podeślesz fotkę swojego wykonania danej potrawy a ja umieszczę ją w albumie na blogu i Fb.
Abym wiedziała o Twoich odwiedzinach zostaw komentarz ( uprzedzam, że anonimowe komentarze nie będą akceptowane, więc podpisz się proszę pod komentarzem. Nie ważne czy będzie pozytywny czy negatywny - po prostu chcę wiedzieć kto jest autorem komentarza ).
Zapraszam do odwiedzin.