poniedziałek, 4 lutego 2013

Miętowe babeczki

                                    Uwielbiam piec babeczki. Robi się je szybko i jeszcze szybciej znikają. Moje chłopaki zjadają je w ekspresowym tempie. Takie babeczki może upiec nawet osoba nie mająca pojęcia o pieczeniu. Szybko i smacznie to jet to.

  • 100 g czekolady miętowej ( nadziewanej )
  • 1 łyżka domowego cukru waniliowego
  • 4 łyżki brązowego cukru
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 300 g mąki pszennej typ 500
  • 2 jajka
  • 125 ml oleju
  • 150 ml mleka 3,2%
 PRZYGOTOWANIE:
Do miski przesiać mąkę z proszkiem do pieczenia. Dodać cukier waniliowy i brązowy. Czekoladę pokroić w kostkę i wrzucić do miski. Widelcem wymieszać suche składniki. Do drugiej miski wlać olej i mleko po czym dodać jajka i wymieszać. Masę płynną wlać do suchych składników i widelcem wymieszać ciasto. Formę do muffinek wyłożyć papilotkami i rozłożyć ciasto do papilotek. Babeczki piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 30 minut. Po upieczeniu babeczki wystudzić najlepiej na kratce.

2 komentarze:

Dziękuję za odwiedziny i zachęcam do korzystania z przepisów.
Jednocześnie będzie mi miło jak skorzystasz z przepisów i podeślesz fotkę swojego wykonania danej potrawy a ja umieszczę ją w albumie na blogu i Fb.
Abym wiedziała o Twoich odwiedzinach zostaw komentarz ( uprzedzam, że anonimowe komentarze nie będą akceptowane, więc podpisz się proszę pod komentarzem. Nie ważne czy będzie pozytywny czy negatywny - po prostu chcę wiedzieć kto jest autorem komentarza ).
Zapraszam do odwiedzin.