niedziela, 10 lutego 2013

Zdrowa pasta śniadaniowa

                            Do niedawna sądziłam, że moja rodzinka nie lubi szpinaku. Teraz mogłabym dodawać go do wszystkiego. Szpinak jest bardzo zdrowy, więc należy go jeść jak najczęściej. Teraz będzie gościł u nas bardzo często, na surowo i w różnych farszach.


3 jajka ugotowane na twardo
250 g półtłustego twarogu
1 pęczek szczypiorku
25 g kiełków rzodkiewki
1 garść świeżego szpinaku
3 ogórki konserwowe
3 łyżki jogurtu naturalnego typu greckiego
1 łyżka majonezu
sól morska do smaku
pieprz czarny do smaku


Twaróg wrzucić do miski i rozdrobnić widelcem.
Szpinak umyć, osuszyć i posiekać a także posiekać szczypior.
Jajka obrać i pokroić w kostkę za pomocą specjalnej siatki do krojenia.
Ogórki drobno pokroić także w kostkę.
Wszystkie pokrojone i posiekane składniki wrzucić do twarogu, dodać kiełki, jogurt i majonez oraz przyprawy.
Całość wymieszać.
Gotową pastę podawać np z waflami ryżowymi, chrupkim pieczywem lub innym ulubionym.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i zachęcam do korzystania z przepisów.
Jednocześnie będzie mi miło jak skorzystasz z przepisów i podeślesz fotkę swojego wykonania danej potrawy a ja umieszczę ją w albumie na blogu i Fb.
Abym wiedziała o Twoich odwiedzinach zostaw komentarz ( uprzedzam, że anonimowe komentarze nie będą akceptowane, więc podpisz się proszę pod komentarzem. Nie ważne czy będzie pozytywny czy negatywny - po prostu chcę wiedzieć kto jest autorem komentarza ).
Zapraszam do odwiedzin.