środa, 13 marca 2013

Surówka z pekinki z dodatkiem pomarańczy

                           A to moja kolejna wariacja na tema kapusty pekińskiej. Niby jedzona prawi codziennie nigdy się nie znudzi. A wszystko dzięki dodatkom, z którymi można kombinować. Tym razem proponuję pomarańcze, ale nie tylko.

  • 1/4 średniej kapusty pekińskiej
  • 1 czerwona cebula
  • 25 g kiełków brokuła
  • 1/2 dużej pomarańczy
  • 1 marchewka
  • sól do smaku
  • czarny pieprz do smaku
  • ocet do smaku
  • cukier do smaku
  • 4-5 łyżek oleju
PRZYGOTOWANIE:
Cebulę i marchew oraz pomarańcze obrać i umyć. Pomarańczę umyć przed obraniem. Kapustę poszatkować, marchew zetrzeć na tarce, cebulę pokroić na ćwiartki apotem w plasterki. Pomarańczę pokroić w kostkę. Wszystkie przygotowane składniki wrzucić do miski, dodać kiełki i przyprawy i wymieszać surówkę. Gotowa surówkę odstawić na 5-10 minut i po tym czasie ewentualnie doprawić gdyby się okazało, że jakiejś przyprawy jest za mało.

1 komentarz:

Dziękuję za odwiedziny i zachęcam do korzystania z przepisów.
Jednocześnie będzie mi miło jak skorzystasz z przepisów i podeślesz fotkę swojego wykonania danej potrawy a ja umieszczę ją w albumie na blogu i Fb.
Abym wiedziała o Twoich odwiedzinach zostaw komentarz ( uprzedzam, że anonimowe komentarze nie będą akceptowane, więc podpisz się proszę pod komentarzem. Nie ważne czy będzie pozytywny czy negatywny - po prostu chcę wiedzieć kto jest autorem komentarza ).
Zapraszam do odwiedzin.