środa, 10 kwietnia 2013

Pasta rybna z koperkiem

                            Na śniadanie, na kolację pyszna pasta z rybki wędzonej. My bardzo lubimy pasty rybne, a to jedna z kombinacji.

  • 1 wędzona makrela
  • 1 czerwona cebula
  • 2 jajka ( ugotowane na twardo )
  • 1,5 łyżki posiekanego koperku ( użyłam mrożony )
  • 2 łyżeczki musztardy lipowej
  • 2 łyżki majonezu
  • sól morska do smaku
  • pieprz kolorowy do smaku
  • papryka ostra do smaku

 czytaj dalej :

Makrelę dokładnie obrać ze skóry, ości i rozdrobnić. Ugotowane jajka obrać i opłukać a potem za pomocą siatki do warzyw pokroić w kostkę. Cebulę obrać, umyć i pokroić w kostkę. Wszystkie te składniki umieścić w misce, dodać koperek oraz musztardę, majonez i przyprawy i wymieszać pastę. W razie potrzeby pastę jeszcze doprawić. Gotową pastę podawać z ulubionym pieczywem.

3 komentarze:

  1. Ciekawy pomysł z miodem :-)
    Wygląda bardzo apetycznie :-)

    OdpowiedzUsuń
  2. Tradycyjna pasta z makreli najlepsza.Ale jestem ciekawa tej musztardy lipowej, takiej nie używałam nigdy.

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za odwiedziny i zachęcam do korzystania z przepisów.
Jednocześnie będzie mi miło jak skorzystasz z przepisów i podeślesz fotkę swojego wykonania danej potrawy a ja umieszczę ją w albumie na blogu i Fb.
Abym wiedziała o Twoich odwiedzinach zostaw komentarz ( uprzedzam, że anonimowe komentarze nie będą akceptowane, więc podpisz się proszę pod komentarzem. Nie ważne czy będzie pozytywny czy negatywny - po prostu chcę wiedzieć kto jest autorem komentarza ).
Zapraszam do odwiedzin.