- 1/2 średniej kapusty pekińskiej
- 1/2 pęczka szczypiorku
- 1/2 czerwonej cebuli
- 1 marchewka
- 2 łyżki jogurtu śródziemnomorskiego
- sok z 1/2 dużej cytryny
- sól do smaku
- cukier do smaku
- pieprz czarny do smaku
czytaj więcej :
Marchew obrać i umyć. Szczypior posiekać a cebulę obrać, umyć i pokroić w
kostkę. Kapustę poszatkować i wrzucić do miski. Do miski a kapustą
wrzucić szczypior i cebulę i zetrzeć do miski marchew. Dodać jogurt a
potem sok z cytryny i przyprawy do smaku. Surówkę wymieszać i podawać po
około pięciu minutach gdy smaki się przegryzą.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za odwiedziny i zachęcam do korzystania z przepisów.
Jednocześnie będzie mi miło jak skorzystasz z przepisów i podeślesz fotkę swojego wykonania danej potrawy a ja umieszczę ją w albumie na blogu i Fb.
Abym wiedziała o Twoich odwiedzinach zostaw komentarz ( uprzedzam, że anonimowe komentarze nie będą akceptowane, więc podpisz się proszę pod komentarzem. Nie ważne czy będzie pozytywny czy negatywny - po prostu chcę wiedzieć kto jest autorem komentarza ).
Zapraszam do odwiedzin.