- 1/2 małej kapusty pekińskiej
- 1/2 czerwonej cebuli
- 2 łyżki kukurydzy z puszki
- 1 szt kiwi
- 1 marchewka
- 1 szk rzeżuchy ( objętościowo )
- 1 jabłko
- sok z 1/2 cytryny
- sól do smaku
- cukier do smaku
- pieprz czarny do smaku
- kilka łyżek oleju
Warzywa obrać, umyć i pokroić lub zetrzeć na tarce. Jabłko po umyciu
zetrzeć razem ze skórka a kiwi obrać i pokroić na ćwiartki a potem na
plasterki. Z umytej cytryny wycisnąć sok. Przygotowane składniki
umieścić w misce, dodać kukurydzę i rzeżuchę oraz przyprawy i wymieszać
surówkę. Gotową zostawić na kilka minut do przegryzienia się smaków. W
razie konieczności doprawić i podawać z ulubionymi dodatkami. ( ja
podałam z ziemniakami i panierowanymi skrzydełkami z kurczaka ).
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za odwiedziny i zachęcam do korzystania z przepisów.
Jednocześnie będzie mi miło jak skorzystasz z przepisów i podeślesz fotkę swojego wykonania danej potrawy a ja umieszczę ją w albumie na blogu i Fb.
Abym wiedziała o Twoich odwiedzinach zostaw komentarz ( uprzedzam, że anonimowe komentarze nie będą akceptowane, więc podpisz się proszę pod komentarzem. Nie ważne czy będzie pozytywny czy negatywny - po prostu chcę wiedzieć kto jest autorem komentarza ).
Zapraszam do odwiedzin.