- 1/2 średniej kapusty pekińskiej
- 1 cebula
- 3 średnie pomidory
- 1 szk rzeżuchy ( objętościowo )
- sok z 1/2 cytryny
- sól do smaku
- pieprz do smaku
- cukier do smaku
- kilka łyżek oleju
czytaj więcej ;
Kapustę oczyścić z ewentualnych ciemnych części i posiekać. Cebulę
obrać, umyć razem z pomidorami. Cebulę i pomidory pokroić na ćwiartki a
następnie w plasterki. Wszystko wrzucić do miski, dodać rzeżuchę i
przyprawy i wymieszać surówkę. Gotową surówkę odstawić na kilka minut do
przegryzienia się smaków. Podawać do drugich dań mięsnych lub np.
hamburgerów.
świetna do obiadu:)
OdpowiedzUsuńMmm, uwielbiam takie suróweczki ;)
OdpowiedzUsuńWitaj :) Nominuję Cię do nagrody http://malpandom.blogspot.com/2013/06/nominacja.html pozdrawiam Cię jak najserdeczniej :)
OdpowiedzUsuńMałomiasteczkowa Pani Domu :)
pięknie, zdrowo, kolorowo:) lubię takie dania:) pozdrawiam: www.martawkuchni.blog.pl
OdpowiedzUsuńBardzo dziękuję za miłe komentarze :)
OdpowiedzUsuń