- składniki na 2 porcje
- 2 plastry schabu ( po 100 g )
- 8 czereśni ( wydrylowanych )
- sól morska do smaku
- pieprz do smaku
- ok. 1 szk bułki tartej
- olej rzepakowy do smażenia
- 2-3 jajka
Plastry schabu umyć, osuszyć, rozbić tłuczkiem do mięsa i oprószyć solą i
pieprzem. Na każdy kawałek ułożyć w rządku po 4 czereśnie i ciasno
zwinąć w roladkę. Jajka rozbełtać z odrobiną soli w miseczce lub na
talerzu a bułkę wysypać na talerz. Na patelnię wlać olej i rozgrzać go.
Roladki obtaczać w bułce tartej, następnie w jajku, znowu w bułce, jajku
i ostatni raz w bułce. Uformować roladki na kształt cygara dociskając
panierkę do roladki schabowej. Kłaść na oleju i smażyć na złoto brązowy
kolor z każdej strony.
fajne połączenie, nie jadłam jeszcze mięsa z czereśniami:)
OdpowiedzUsuńJeśli lubisz mięsa i owoce to na pewno Ci zasmakuje :)
UsuńUwielbiam mięso z owocami <3 Też robiłam roladki z czereśniami, ale nieco inne, u mnie na blogu jakiś czas temu się pojawiły ;) Ciekawie i smakowicie! Pozdrawiam, gingerbreath.blox.pl
OdpowiedzUsuńDziękuję i pozdrawiam :)
UsuńMniam mniam ;) Z chęcią bym schrupała ;)
OdpowiedzUsuń