- 3 jajka ugotowane na twardo
- 1 czubata łyżeczka majonezu
- 1 czubata łyżeczka ćwikły z chrzanem
- 1 czubata łyżka posiekanego szczypiorku
- 1 plaster łopatki pięciominutówki ( może być inna wędlina, np. szynka )
- sól himalajska do smaku
- czarny pieprz do smaku
Jajka obrać, przekroić na połówki i do miseczki wydrążyć żółtka. Plaster
łopatki pokroić w drobniutką kostkę. Do żółtek dodać majonez oraz
ćwikłę i wymieszać nadzienie rozdrabniając żółtka. Następnie dodać
szczypiorek i łopatkę oraz doprawić do smaku i ponownie wymieszać.
Nadzienie nakładać na białka i układać na talerz. Podawać zaraz po
przygotowaniu.
wyglądają pysznie:)
OdpowiedzUsuńDziękuję, jajeczka niby zwykłe a jednak inne :)
OdpowiedzUsuń