- 200 g masy krówkowej kajmakowej ( w temperaturze pokojowej )
- 2 duże wiejskie jajka
- 3/4 szk mleka
- 1/2 szk oleju
- 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1/2 łyżeczki sody
- 300 g mąki pszennej typ 500
- cukier puder do posypania
- Do miski wbić jajka, dodać masę krówkową i wymieszać. Następnie dodać mleko i olej i znowu wymieszać. Mąkę przesiać razem z proszkiem do pieczenia i sodką od razu do płynnych składników i połączyć. Blachę do muffinek wyłożyć foremkami i napełnić je ciastem. Babeczki piec 25 minut w temperaturze 175 stopni. Po upieczeniu babeczki wystudzić na kratce i posypać cukrem pudrem. ( do babeczek nie dajemy cukru bo masa jest wystarczająco słodka )
Strony
▼
piątek, 26 lipca 2013
Kajmakowe babeczki
4 komentarze:
Dziękuję za odwiedziny i zachęcam do korzystania z przepisów.
Jednocześnie będzie mi miło jak skorzystasz z przepisów i podeślesz fotkę swojego wykonania danej potrawy a ja umieszczę ją w albumie na blogu i Fb.
Abym wiedziała o Twoich odwiedzinach zostaw komentarz ( uprzedzam, że anonimowe komentarze nie będą akceptowane, więc podpisz się proszę pod komentarzem. Nie ważne czy będzie pozytywny czy negatywny - po prostu chcę wiedzieć kto jest autorem komentarza ).
Zapraszam do odwiedzin.
Jak pięknie wyrosły! No i ten kajmak...mniam!
OdpowiedzUsuńO tak kajmak jest mniam :)
Usuńbardzo lubię ciasta z kajmakiem:) pycha:d
OdpowiedzUsuń:)
Usuń