- 1 mała kapusta pekińska
- 1 czerwona cebula
- 3/4 szk kiełków fasoli mung
- 1 marchewka
- 2 krótkie świeże ogórki
- sól morska do smaku
- pieprz kolorowy do smaku
- cukier do smaku
- sok z cytryny do smaku
- kilka łyżek oleju
- Kapustę posiekać i wrzucić do miski. Cebulę i marchew obrać a potem umyć razem z ogórkami i zetrzeć na tarce do warzyw na grubych oczkach. Dodać kiełki i przyprawy do smaku oraz olej i wymieszać surówkę. Zostawić ją na kilka minut aby smaki się przegryzły. Podawać do drugich dan obiadowych lub jako przekąskę gdy po prostu zgłodniejemy
Strony
▼
piątek, 26 lipca 2013
Pekinka z kiełkami fasoli mung
1 komentarz:
Dziękuję za odwiedziny i zachęcam do korzystania z przepisów.
Jednocześnie będzie mi miło jak skorzystasz z przepisów i podeślesz fotkę swojego wykonania danej potrawy a ja umieszczę ją w albumie na blogu i Fb.
Abym wiedziała o Twoich odwiedzinach zostaw komentarz ( uprzedzam, że anonimowe komentarze nie będą akceptowane, więc podpisz się proszę pod komentarzem. Nie ważne czy będzie pozytywny czy negatywny - po prostu chcę wiedzieć kto jest autorem komentarza ).
Zapraszam do odwiedzin.
pyszna kolorowa sałatka, taką lubię bardzo:)
OdpowiedzUsuń