piątek, 26 lipca 2013

Pekinka z kiełkami fasoli mung

  • 1 mała kapusta pekińska
  • 1 czerwona cebula
  • 3/4 szk kiełków fasoli mung
  • 1 marchewka
  • 2 krótkie świeże ogórki
  • sól morska do smaku
  • pieprz kolorowy do smaku
  • cukier do smaku
  • sok z cytryny do smaku
  • kilka łyżek oleju
  •  
  • Kapustę posiekać i wrzucić do miski. Cebulę i marchew obrać a potem umyć razem z ogórkami i zetrzeć na tarce do warzyw na grubych oczkach. Dodać kiełki i przyprawy do smaku oraz olej i wymieszać surówkę. Zostawić ją na kilka minut aby smaki się przegryzły. Podawać do drugich dan obiadowych lub jako przekąskę gdy po prostu zgłodniejemy

1 komentarz:

Dziękuję za odwiedziny i zachęcam do korzystania z przepisów.
Jednocześnie będzie mi miło jak skorzystasz z przepisów i podeślesz fotkę swojego wykonania danej potrawy a ja umieszczę ją w albumie na blogu i Fb.
Abym wiedziała o Twoich odwiedzinach zostaw komentarz ( uprzedzam, że anonimowe komentarze nie będą akceptowane, więc podpisz się proszę pod komentarzem. Nie ważne czy będzie pozytywny czy negatywny - po prostu chcę wiedzieć kto jest autorem komentarza ).
Zapraszam do odwiedzin.