- 10 dużych skrzydełek z kurczaka
- Marynata :
- 5 łyżek ketchupu pikantnego
- 5 łyżek jogurtu greckiego
- sól do smaku
- pieprz kolorowy do smaku
- czosnek granulowany do smaku
- 1 łyżeczka ostrej papryki
- 1 łyżeczka dowolnych ziół suszonych ( oregano, bazylia, tymianek, rozmaryn )
Skrzydełka umyć i odciąć z nich najcieńsze części ( można je zamrozić i
wykorzystać do wywaru na zupę ). Osuszyć skrzydełka po umyciu. W
miseczce umieścić wszystkie składniki marynaty i dokładnie je utrzeć na
krem. Przygotowaną marynatą nasmarować skrzydełka i odstawić zakryte
folią spożywczą na kilka godzin. Potem rozpalić grill i jak powstanie
żar ułożyć zamarynowane skrzydełka na ruszcie i grillować po około 15
minut z każdej strony. Do grillowania należy użyć dużych skrzydełek, bo
się tak nie wysuszą zanim będą upieczone.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za odwiedziny i zachęcam do korzystania z przepisów.
Jednocześnie będzie mi miło jak skorzystasz z przepisów i podeślesz fotkę swojego wykonania danej potrawy a ja umieszczę ją w albumie na blogu i Fb.
Abym wiedziała o Twoich odwiedzinach zostaw komentarz ( uprzedzam, że anonimowe komentarze nie będą akceptowane, więc podpisz się proszę pod komentarzem. Nie ważne czy będzie pozytywny czy negatywny - po prostu chcę wiedzieć kto jest autorem komentarza ).
Zapraszam do odwiedzin.