- 5 krótkich świeżych ogórków
- 1 pomidor
- 1/2 cebuli
- 3/4 szk posiekanego szczypiorku
- 3/4 szk rzeżuchy
- 2 garście mix sałat z sałatą rzymską
- Dresing :
- sól morska do smaku
- pieprz kolorowy do smaku
- ocet ryżowy do smaku
- cukier do smaku
- 4 łyżki oleju ryżowego
- 2 łyżki wody
Składniki dresingu umieścić w miseczce, wymieszać i odstawić na 5 minut.
Warzywa umyć i pokroić : ogórki i rzodkiewki w plasterki, pomidora i
cebulę w kostkę i wrzucić pokrojone składniki do miski. Dodać
szczypiorek i rzeżuchę oraz mix sałat. Następnie dodać dresing i
wymieszać sałatkę. Podawać do obiadu, lub jako przekąskę.
świetnie wygląda, kolorowa:)
OdpowiedzUsuń