- 2 pojedyncze filety z kurczaka ( duże )
- sól do smaku
- pieprz do smaku
- Panierka :
- 125 g mini krakersów
- 60 g paluszków chlebowych z czosnkiem
- 5 łyżek tartej bułki
- Dodatkowo :
- 3 jajka
- 1 szczypta soli
- olej do smażenia
Filety umyć i dowolnie pokroić na kotlety. Posolić i popieprzyć.
Krakersy i paluszki chlebowe zmiksować w rozdrabniaczu i przesypać do
miski lub na talerz. Dodać bułkę tartą i wymieszać panierkę. Jajka
rozbełtać z solą. Na patelni rozgrzać olej, kotlety panierować w
panierce, następnie w jajku a na koniec znowu w panierce. Smażyć na
złoty kolor z obu stron i podawać z dowolnymi dodatkami.
świetny pomysł i jak ładnie podane:) rewelacja:)
OdpowiedzUsuńUwielbiam panierkę na bazie krakersów, tylko trzeba uważać z solą :) pozdrawiam i zapraszam http://gotoweprzepisy.blogspot.co.uk/
OdpowiedzUsuńBardzo dziękuję Justyna i Ewelina.
OdpowiedzUsuńPozdrawiam