czwartek, 25 lipca 2013

Kotlety w nietypowej panierce

  • 2 pojedyncze filety z kurczaka ( duże )
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • Panierka :
  • 125 g mini krakersów
  • 60 g paluszków chlebowych z czosnkiem
  • 5 łyżek tartej bułki
  • Dodatkowo :
  • 3 jajka
  • 1 szczypta soli
  • olej do smażenia
 PRZYGOTOWANIE:
Filety umyć i dowolnie pokroić na kotlety. Posolić i popieprzyć. Krakersy i paluszki chlebowe zmiksować w rozdrabniaczu i przesypać do miski lub na talerz. Dodać bułkę tartą i wymieszać panierkę. Jajka rozbełtać z solą. Na patelni rozgrzać olej, kotlety panierować w panierce, następnie w jajku a na koniec znowu w panierce. Smażyć na złoty kolor z obu stron i podawać z dowolnymi dodatkami.

3 komentarze:

  1. świetny pomysł i jak ładnie podane:) rewelacja:)

    OdpowiedzUsuń
  2. Uwielbiam panierkę na bazie krakersów, tylko trzeba uważać z solą :) pozdrawiam i zapraszam http://gotoweprzepisy.blogspot.co.uk/

    OdpowiedzUsuń
  3. Bardzo dziękuję Justyna i Ewelina.
    Pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za odwiedziny i zachęcam do korzystania z przepisów.
Jednocześnie będzie mi miło jak skorzystasz z przepisów i podeślesz fotkę swojego wykonania danej potrawy a ja umieszczę ją w albumie na blogu i Fb.
Abym wiedziała o Twoich odwiedzinach zostaw komentarz ( uprzedzam, że anonimowe komentarze nie będą akceptowane, więc podpisz się proszę pod komentarzem. Nie ważne czy będzie pozytywny czy negatywny - po prostu chcę wiedzieć kto jest autorem komentarza ).
Zapraszam do odwiedzin.