- 2 świeże ogórki
- 1 por ( biała część )
- 1 pęczek rzodkiewek
- 1/2 pęczka szczypiorku
- sól do smaku
- pieprz kolorowy do smaku
- cukier do smaku
- sok z cytryny do smaku
- 1 jogurt naturalny ( 400 g )
- Ogórki obrać i umyć razem z porem i rzodkiewką oraz szczypiorem. Ogórki obrać a potem pokroić w plasterki. Pora i rzodkiewki pokroić w półplasterki a szczypiorek posiekać. Przygotowane warzywa wrzucić do miski, dodać jogurt i przyprawy do smaku i wymieszać mizerię. Gotową mizerię podawać do dań mięsnych lub wedle uznania.
czwartek, 25 lipca 2013
Mizeria z porem i rzodkiewką
2 komentarze:
Dziękuję za odwiedziny i zachęcam do korzystania z przepisów.
Jednocześnie będzie mi miło jak skorzystasz z przepisów i podeślesz fotkę swojego wykonania danej potrawy a ja umieszczę ją w albumie na blogu i Fb.
Abym wiedziała o Twoich odwiedzinach zostaw komentarz ( uprzedzam, że anonimowe komentarze nie będą akceptowane, więc podpisz się proszę pod komentarzem. Nie ważne czy będzie pozytywny czy negatywny - po prostu chcę wiedzieć kto jest autorem komentarza ).
Zapraszam do odwiedzin.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
A to już wiem co zrobić z rzodkiewkami:)Fajna,lekka surówka:)
OdpowiedzUsuńPolecam bo smaczna jest :)
Usuń