- Ciasto :
- 600 g mąki pszennej typ 500
- 1 szk mleka
- 3/4 szk wody
- 50 g świeżych drożdży
- 1 łyżeczka cukru
- 1 łyżeczka soli
- 6 łyżek oleju
- Sos :
- 2 łyżki koncentratu pomidorowego z ziołami
- 4 łyżki wody
- 2 szczypty soli
- Farsz :
- 4 cienkie wiejskie kiełbasy
- 150 g wędzonego boczku
- 200 g pieczarek
- 2 cebule
- 200 g żółtego sera
- 1 łyżka czosnku niedźwiedziego
- 1 łyżka pomidorów z czosnkiem i bazylią
- 1 łyżka płatków papryki
- 1 łyżeczka czerwonej czubrycy
- 1 łyżeczka bazyliiczytaj dalej :
Drożdże rozetrzeć z cukrem. Dodać resztę składników i wyrobić gładkie i miękkie ciasto. Oprószyć je w misce, zakryć ściereczką i zostawić do wyrośnięcia. Gdy podwoi swoja objętość znowu wyrobić i rozłożyć na blasze z wyposażenia kuchenki wysmarowanej olejem. Składniki sosu wymieszać i posmarować nim ciasto. Pokrojone dowolnie ale nie za grubo składniki farszu wrzucić do miski, dodać starty ser i przyprawy i wymieszać farsz a potem rozłożyć do na cieście. Tak przygotowaną pizzę zostawić do lekkiego podrośnięcia i wstawić do piekarnika nagrzanego na 190 stopni i piec 30 minut. Podawać gorącą, można polać ketchupem.
czwartek, 25 lipca 2013
Pyszna wiejska pizza
1 komentarz:
Dziękuję za odwiedziny i zachęcam do korzystania z przepisów.
Jednocześnie będzie mi miło jak skorzystasz z przepisów i podeślesz fotkę swojego wykonania danej potrawy a ja umieszczę ją w albumie na blogu i Fb.
Abym wiedziała o Twoich odwiedzinach zostaw komentarz ( uprzedzam, że anonimowe komentarze nie będą akceptowane, więc podpisz się proszę pod komentarzem. Nie ważne czy będzie pozytywny czy negatywny - po prostu chcę wiedzieć kto jest autorem komentarza ).
Zapraszam do odwiedzin.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
pysznie wygląda i tyle smacznych składników mniam:)
OdpowiedzUsuń