Strony

piątek, 19 lipca 2013

Pekinka z porem i rzodkiewką

  • 1 mała kapusta pekińska
  • 1 pęczek rzodkiewek
  • 1 por ( biała część )
  • 1/2 pęczka natki pietruszki
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • cukier do smaku
  • sok z cytryny do smaku
  • kilka łyżek oleju
  •  
  •  
    Warzywa umyć. Kapustę posiekać, rzodkiewki pokroić w półplasterki, pora i natkę także posiekać. Do miski wrzucić kapustę, pora i rzodkiewkę, dodać przyprawy i wymieszać. Następnie dodać posiekaną natkę pietruszki i znowu wymieszać surówkę. W razie konieczności jeszcze doprawić.

1 komentarz:

Dziękuję za odwiedziny i zachęcam do korzystania z przepisów.
Jednocześnie będzie mi miło jak skorzystasz z przepisów i podeślesz fotkę swojego wykonania danej potrawy a ja umieszczę ją w albumie na blogu i Fb.
Abym wiedziała o Twoich odwiedzinach zostaw komentarz ( uprzedzam, że anonimowe komentarze nie będą akceptowane, więc podpisz się proszę pod komentarzem. Nie ważne czy będzie pozytywny czy negatywny - po prostu chcę wiedzieć kto jest autorem komentarza ).
Zapraszam do odwiedzin.