- 1 mała kapusta pekińska
- 1 pęczek rzodkiewek
- 1 por ( biała część )
- 1/2 pęczka natki pietruszki
- sól do smaku
- pieprz do smaku
- cukier do smaku
- sok z cytryny do smaku
- kilka łyżek oleju
- Warzywa umyć. Kapustę posiekać, rzodkiewki pokroić w półplasterki, pora i natkę także posiekać. Do miski wrzucić kapustę, pora i rzodkiewkę, dodać przyprawy i wymieszać. Następnie dodać posiekaną natkę pietruszki i znowu wymieszać surówkę. W razie konieczności jeszcze doprawić.
piątek, 19 lipca 2013
Pekinka z porem i rzodkiewką
1 komentarz:
Dziękuję za odwiedziny i zachęcam do korzystania z przepisów.
Jednocześnie będzie mi miło jak skorzystasz z przepisów i podeślesz fotkę swojego wykonania danej potrawy a ja umieszczę ją w albumie na blogu i Fb.
Abym wiedziała o Twoich odwiedzinach zostaw komentarz ( uprzedzam, że anonimowe komentarze nie będą akceptowane, więc podpisz się proszę pod komentarzem. Nie ważne czy będzie pozytywny czy negatywny - po prostu chcę wiedzieć kto jest autorem komentarza ).
Zapraszam do odwiedzin.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
też czasami wcinam taką surówkę:)
OdpowiedzUsuń