- 2 duże pomidory
- 1 świeży ogórek ( długi )
- 1 czerwona cebula
- 1/3 szk rzeżuchy
- 1/3 szk posiekanej natki pietruszki
- sól himalajska do smaku
- czerwona czubryca ostra do smaku
- pieprz kolorowy do smaku
- 1 saszetka oleju kukurydzianego ( 30 ml )
- cukier do smakuczytaj dalej :
- Cebulę obrać i umyć z pomidorami i ogórkiem. Wszystkie warzywa pokroić według uznania i wrzucić do miski. Następnie dodać rzeżuchę i natkę pietruszki oraz olej i przyprawy do smaku. Wymieszać sałatkę i odstawić ją na kilka minut do przegryzienia się smaków. Po chwili spróbować i w razie konieczności jeszcze doprawić.
czwartek, 11 lipca 2013
Sałatka obiadowa
2 komentarze:
Dziękuję za odwiedziny i zachęcam do korzystania z przepisów.
Jednocześnie będzie mi miło jak skorzystasz z przepisów i podeślesz fotkę swojego wykonania danej potrawy a ja umieszczę ją w albumie na blogu i Fb.
Abym wiedziała o Twoich odwiedzinach zostaw komentarz ( uprzedzam, że anonimowe komentarze nie będą akceptowane, więc podpisz się proszę pod komentarzem. Nie ważne czy będzie pozytywny czy negatywny - po prostu chcę wiedzieć kto jest autorem komentarza ).
Zapraszam do odwiedzin.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Smakowicie wygląda taka sałatka.
OdpowiedzUsuńDziękuję Ewo :)
Usuń