- 2 średnie świeże ogórki
- 1/2 dużej czerwonej papryki
- 200 g szynki
- 75 g mozzarelli w bloku
- 1 pęczek szczypiorku
- 1 czerwona cebula
- 5 rzodkiewek
- 2 łyżki mixu sałatkowego Italia z orzeszkami pinii
- sól do smaku
- pieprz kolorowy do smaku
- 2 łyżki majonezu
- 2 łyżki gęstej śmietany 12%
Ogórki i rzodkiewki umyć i pokroić w półplasterki. Cebulę obrać, umyć i
pokroić w ćwierć plasterki. Paprykę umyć i pokroić w paseczki. Szynkę
pokroić w paseczki a mozzarellę zetrzeć na tarce o grubych oczkach a
następnie posiekać szczypiorek. Wszystkie te składniki wrzucić do miski,
dodać mix sałatkowy ( zawierający orzeszki pinii, pestki dyni i
słonecznika ), dodać majonez i śmietanę oraz przyprawy do smaku i
wymieszać sałatkę. Zostawić ja na kilka minut aby smaki się przegryzły i
podawać albo samą albo z pieczywem.
wygląda smacznie:)
OdpowiedzUsuńna ile to porcji ten przepis ?
OdpowiedzUsuńTo zależy od tego jak dużo jemy ale na 3 - 4 osoby wystarczy :)
Usuń