2 - 3 grubsze ogórki ( w zależności od wielkości )
150 g półtłustego twarogu
1/2 małej cebuli
1 mała papryka
1 łyżka posiekanej natki pietruszki
1 łyżeczka jogurtu naturalnego
sól morska do smaku
pieprz kolorowy do smaku
Paprykę umyć, usunąć z niej gniazdo nasienne i pokroić w drobną kostkę, tak samo pokroić cebulę.
Twaróg umieścić w miseczce, rozgnieść widelcem, dodać pokrojoną paprykę, cebulę i posiekaną natkę pietruszki oraz przyprawy i jogurt.
Wszystko wymieszać aby powstała gęsta pasta.
Ogórki umyć, obrać ze skórki i za pomocą kulkownicy wydrążyć środki.
Środek ogórka napełnić przygotowaną pastą.
Gotowe ogórki pociąć na plastry i podawać na śniadanie lub przekąskę.
150 g półtłustego twarogu
1/2 małej cebuli
1 mała papryka
1 łyżka posiekanej natki pietruszki
1 łyżeczka jogurtu naturalnego
sól morska do smaku
pieprz kolorowy do smaku
Paprykę umyć, usunąć z niej gniazdo nasienne i pokroić w drobną kostkę, tak samo pokroić cebulę.
Twaróg umieścić w miseczce, rozgnieść widelcem, dodać pokrojoną paprykę, cebulę i posiekaną natkę pietruszki oraz przyprawy i jogurt.
Wszystko wymieszać aby powstała gęsta pasta.
Ogórki umyć, obrać ze skórki i za pomocą kulkownicy wydrążyć środki.
Środek ogórka napełnić przygotowaną pastą.
Gotowe ogórki pociąć na plastry i podawać na śniadanie lub przekąskę.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za odwiedziny i zachęcam do korzystania z przepisów.
Jednocześnie będzie mi miło jak skorzystasz z przepisów i podeślesz fotkę swojego wykonania danej potrawy a ja umieszczę ją w albumie na blogu i Fb.
Abym wiedziała o Twoich odwiedzinach zostaw komentarz ( uprzedzam, że anonimowe komentarze nie będą akceptowane, więc podpisz się proszę pod komentarzem. Nie ważne czy będzie pozytywny czy negatywny - po prostu chcę wiedzieć kto jest autorem komentarza ).
Zapraszam do odwiedzin.