- 1 op mix sałat z rukolą
- 12 pomidorków cherry
- 1 mała czerwona cebula
- kiełki rzodkiewki i soczewicy
- 1 garść świeżej mięty
- 1 garść świeżej bazylii cytrynowej
- 3 łyżki posiekanego świeżego koperku
- sól morska do smaku
- pieprz kolorowy do smaku
- cukier do smaku
- ocet ryżowy do smaku
- kilka łyżek oleju lnianego
Pomidorki umyć i pokroić na ćwiartki, cebulę obrać a potem umyć i
pokroić w kostkę. Bazylię i miętę opłukać, osuszyć i posiekać ale nie za
drobno. Sałatę wrzucić do miski, następnie dodać przygotowane pomidory,
cebulę oraz miętę, bazylię i posiekany dość grubo koperek oraz kiełki.
Dodać przyprawy i wymieszać sałatkę. Podawać po pięciu minutach gdy
smaki się przegryzą.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za odwiedziny i zachęcam do korzystania z przepisów.
Jednocześnie będzie mi miło jak skorzystasz z przepisów i podeślesz fotkę swojego wykonania danej potrawy a ja umieszczę ją w albumie na blogu i Fb.
Abym wiedziała o Twoich odwiedzinach zostaw komentarz ( uprzedzam, że anonimowe komentarze nie będą akceptowane, więc podpisz się proszę pod komentarzem. Nie ważne czy będzie pozytywny czy negatywny - po prostu chcę wiedzieć kto jest autorem komentarza ).
Zapraszam do odwiedzin.