- 1 garść mix sałat z rukolą
- 5 plasterków wędzonej polędwicy ( surowej )
- 2 pomidorki cherry
- 1 łyżka kukurydzy z puszki
- 1 rzodkiewka
- czarnuszka
- kiełki rzodkiewki i soczewicy
- Dresing :
- 3 łyżki oleju ryżowego
- 1 łyżka octu ryżowego
- sól himalajska do smaku
- pieprz czarny do smaku
- cukier do smaku
Składniki dresingu dokładnie wymieszać aż się rozpuści sól i cukier.
Pomidorki i rzodkiewkę umyć i pokroić. Plasterki polędwicy zawinąć w
rożki. Mix sałat ułożyć na talerzu a potem rozłożyć polędwicę oraz
rzodkiewkę i pomidorki. Następnie dodać kukurydzę i czarnuszkę a potem
dekoracyjnie powtykać w rożki polędwicy kiełki. Na koniec sałatkę polać
przygotowanym dresingiem. Podawać po około pięciu minutach gdy smaki się
przegryzą.
smakowite kiełki wyrosły z polędwiczki.... aż szkoda jeść i tylko patrzeć i podziwiać....
OdpowiedzUsuń