rozwiń i czytaj przepis ;
- 700 g żołądków z kurczaka
- 1 cebula
- 2 duże marchewki
- 3 łyżki posiekanej natki pietruszki
- 2 liście laurowe
- 2 ziarna ziela angielskiego
- 3 ziarna jałowca
- sól do smaku
- pieprz czarny do smaku
- 600 ml bulionu ( rosół )
- 1 łyżka mąki ziemniaczanej
- 3 łyżki oleju
Żołądki
dokładnie umyć i pociąć wzdłuż na paski. Marchew i cebule obrać, umyć.
Marchew pokroić w plastry a cebulę w grubą kostkę. W szerokim rondlu
rozgrzać olej, wrzucić pokrojone żołądki i podsmażyć je. Potem dodać
marchew i cebulę, dalej chwilę smażyć. Podlać wszystko bulionem, dodać
natkę i przyprawy i dusić pod przykryciem 30 minut. Na koniec
ewentualnie doprawić i zagęścić sos mąką wymieszaną z odrobiną wody.
Podawać z dowolnymi dodatkami ale my lubimy najbardziej z pieczywem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za odwiedziny i zachęcam do korzystania z przepisów.
Jednocześnie będzie mi miło jak skorzystasz z przepisów i podeślesz fotkę swojego wykonania danej potrawy a ja umieszczę ją w albumie na blogu i Fb.
Abym wiedziała o Twoich odwiedzinach zostaw komentarz ( uprzedzam, że anonimowe komentarze nie będą akceptowane, więc podpisz się proszę pod komentarzem. Nie ważne czy będzie pozytywny czy negatywny - po prostu chcę wiedzieć kto jest autorem komentarza ).
Zapraszam do odwiedzin.