rozwiń i czytaj przepis :
- 1 szk mrożonych borówek amerykańskich
- 1,5 szk mrożonych truskawek
- 200 g mąki pszennej
- 100 g masła
- 100 g cukru
- 1 łyżka karmel z wanilią ( młynek )
- 1 łyżka mąki
PRZYGOTOWANIE:
Mąkę,
cukier, masło i karmel z wanilią połączyć dłońmi robiąc kruszonkę.
Truskawki i borówki wsypać na głęboki talerz, dodać łyżkę mąki i
wymieszać. 4 foremki do zapiekania można wysmarować masłem ale nie jest
to konieczne. Do foremek rozdzielić owoce a na nie rozdzielić kruszonkę.
Foremki z zawartością wstawić do piekarnika nagrzanego do 170 stopni z
termoobiegiem na 20 - 25 minut w zależności od piekarnika. Podawać na
gorąco albo same albo z lodami czy bitą śmietaną.
Uwielbiam crumble z owocami. Czekam już na świeże, a wtedy będę szaleć
OdpowiedzUsuń