rozwiń i czytaj przepis :
- 6 dużych papierówek
- 2 łyżki wiórków kokosowych ( czubate )
- 1 szk mleka
- 1/2 szk mleczka kokosowego
- 2 jajka
- 1 szczypta soli
- 1 łyżka trzcinowego cukru
- 1 łyżka cukru waniliowego
- 2 szk mąki koszalińskiej ( typ 500 )
- 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
- cukier puder do posypania
PRZYGOTOWANIE:
Do miski
wlać oba mleka, wbić jajka, dodać sól i oba cukry i wymieszać. Następnie
dodać mąkę i proszek do pieczenia i dokładnie wymieszać ciasto aby nie
było grudek. Jabłka umyć. Wiórki kokosowe wsypać do miski i do tejże
miski zetrzeć jabłka razem ze skórka i wymieszać. Na patelni rozgrzać
olej, nakładać porcje ciasta i smażyć placuszki na złoty kolor z obu
stron. Usmażone odsączyć na ręczniku papierowym, kłaść na talerze i
posypać cukrem pudrem.
świetnie wyglądają:)
OdpowiedzUsuńLubimy takie placuszki. Szybko się je robi i są smaczne.
OdpowiedzUsuń