rozwiń i czytaj przepis :
- 8 kromek chleba ( może być z poprzedniego dnia )
- 2 jajka
- 4 łyżki mleka
- 30 g polędwicy ( plasterki )
- 2 łyżki żółtego sera ( drobno startego )
- do smaku :
- sól czosnkowo - ziołowa
- pieprz
- cebula granulowana
- chili
- słodka papryka
- olej do smażenia
PRZYGOTOWANIE:
Z kromek
chleba wyjąć miękisz i pokroić w kostkę, miękisz wrzucić do miski.
Polędwicę pokroić, dodać do chleba i dodać starty ser. Posypać
przyprawami. Jajka rozbełtać z mlekiem, wlać do miski ze składnikami i
wszystko wymieszać. Na patelni rozgrzać olej, ułożyć skórki chleba i w
środek nałożyć porcje przygotowanego nadzienia lekko dociskając i
wypełniając wolną przestrzeń. Kanapki smażyć na złoty kolor z jednej
strony, potem delikatnie obrócić i znowu smażyć na złoty kolor. Po
usmażeniu odsączyć na ręczniku papierowym. Kanapki można podać z
ketchupem.
Tak przygotowanych jeszcze nie jadłam! Fajny pomysł z wykorzystaniem miękiszu w nadzieniu :)
OdpowiedzUsuńMniam!