rozwiń i czytaj przepis :
- 15 naleśników
- Farsz :
- 500 g ugotowanego na sypko ryżu ( waga po ugotowaniu )
- 1 cebula
- 500 g łopatki wieprzowej
- 300 g pieczarek
- 1 garść rukoli
- sól
- pieprz
- Dodatkowo ;
- jajka
- bułka tarta
- olej do smażenia
PRZYGOTOWANIE:
Naleśniki
usmażyć według swojego przepisu. Farsz : Mięso pokroić na kawałki,
włożyć do garnka, zalać zimną wodą i zagotować. Posolić i gotować do
miękkości, potem wyjąć łyżką cedzakową do miseczki i zmielić w maszynce
do mięsa na grubym sitku. Na patelnię wlać kilka łyżek oleju, wrzucić
pokrojoną w kostkę cebulę i pokrojone także w kostkę pieczarki i
usmażyć. Ryż ( jeśli nie mamy ugotowanego to należy go ugotować )
przełożyć do miski, dodać zmielone mięso i podsmażone składniki oraz
posiekaną rukolę. Doprawić do smaku solą i pieprzem, gdyby farsz okazał
się za suchy można dolać trochę wywaru z mięsa. Gotowy farsz rozdzielić
na każdy naleśnik, zawijać w krokiety. Obtaczać je w rozmąconym jajku i
bułce tartej. Smażyć na oleju na zloty kolor z obu stron i podawać na
gorąco.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za odwiedziny i zachęcam do korzystania z przepisów.
Jednocześnie będzie mi miło jak skorzystasz z przepisów i podeślesz fotkę swojego wykonania danej potrawy a ja umieszczę ją w albumie na blogu i Fb.
Abym wiedziała o Twoich odwiedzinach zostaw komentarz ( uprzedzam, że anonimowe komentarze nie będą akceptowane, więc podpisz się proszę pod komentarzem. Nie ważne czy będzie pozytywny czy negatywny - po prostu chcę wiedzieć kto jest autorem komentarza ).
Zapraszam do odwiedzin.