czwartek, 6 marca 2014

Łopatka alla stek w miodzie


rozwiń i czytaj dalej :
850 g łopatki wieprzowej
przyprawa do steków Bella-Bis
sól
pieprz
2 łyżki miodu
1/2 cebuli
olej do smażenia
1/2 szk rosołu

Łopatkę umyć, osuszyć i pokroić w grubsze plastry.
Przyprawę do steków wymieszać z solą i pieprzem i posypać nią mięso.
Płaty mięsa wkładać do foliowego woreczka i lekko rozbić je tłuczkiem wbijając w mięso przyprawy.
Tak przygotowane odstawić na 30 minut.
Po tym czasie na patelni rozgrzać odrobinę oleju.
Położyć mięso i z obu stron podsmażyć od czasu do czasu obracając.
Dodać posiekaną cebulę i miód i chwilę smażyć a potem podlać rosołem i dusić pod przykryciem do miękkości.
Gdy mięso jest miękkie zdjąć pokrywkę i dalej dusić jeszcze kilka minut aż powstały sos się lekko zredukuje.
Podawać z ulubionymi dodatkami.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i zachęcam do korzystania z przepisów.
Jednocześnie będzie mi miło jak skorzystasz z przepisów i podeślesz fotkę swojego wykonania danej potrawy a ja umieszczę ją w albumie na blogu i Fb.
Abym wiedziała o Twoich odwiedzinach zostaw komentarz ( uprzedzam, że anonimowe komentarze nie będą akceptowane, więc podpisz się proszę pod komentarzem. Nie ważne czy będzie pozytywny czy negatywny - po prostu chcę wiedzieć kto jest autorem komentarza ).
Zapraszam do odwiedzin.