rozwiń i czytaj przepis :
- Kulki ryżowe :
- 1 szk ugotowanego ryżu białego
- 2 łyżki drobno startego sera żółtego
- ostra mieszanka przypraw Kamis
- sól
- pieprz
- 1 łyżka jogurt naturalnego
- Dodatki :
- 1 garść roszponki
- 2 jajka ugotowane na twardo
- kilka paseczków czerwonej papryki
- 2 plasterki cebuli
- kilka plasterków wędzonej polędwicy
- Sos :
- 1 sos sałatkowy włoski Kamis Fit Up
- 6 łyżek oleju ryżowego
- 3 łyżki octu ryżowego
PRZYGOTOWANIE:
Składniki
sosu umieścić w małym słoiczku, zakręcić zakrętkę i potrząsając
słoikiem wymieszać sos. Ryż ( leciutko letni ) wsypać do miski, dodać
starty na drobnych oczkach ser, jogurt i przyprawy i wymieszać
składniki. Następnie formować z masy kuleczki ryżowe i położyć ja na
talerzu. W głębokim talerzu umieścić roszponkę, położyć pokrojone na
cząstki jajka, posiekaną cebulę i paprykę. Na koniec ułożyć plasterki
polędwicy zawinięte w ruloniki oraz kulki ryżowe i polać przygotowanym
sosem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za odwiedziny i zachęcam do korzystania z przepisów.
Jednocześnie będzie mi miło jak skorzystasz z przepisów i podeślesz fotkę swojego wykonania danej potrawy a ja umieszczę ją w albumie na blogu i Fb.
Abym wiedziała o Twoich odwiedzinach zostaw komentarz ( uprzedzam, że anonimowe komentarze nie będą akceptowane, więc podpisz się proszę pod komentarzem. Nie ważne czy będzie pozytywny czy negatywny - po prostu chcę wiedzieć kto jest autorem komentarza ).
Zapraszam do odwiedzin.